Elk traject is maatwerk

 

 

Het traject start met een uitgebreide intake waarbij we jouw klacht en hulpvraag in kaart brengen. Samen onderzoeken we wat de mogelijke oorzaken van je klacht(en) zijn op fysiek, mentaal, emotioneel en/of spiritueel niveau. Daarop maak ik een behandelplan dat is afgestemd op jouw wensen en behoeften. In het adviesgesprek geef ik uitleg over de interventies die ik adviseer.  

 

 

Hieronder zie je enkele interventies die ik vaak toepas in de behandeltrajecten.

 

Wandelcoaching,brisk walking en qi walking

 

Brisk walking: is kwiek, engergiek lopen, wandelen in een stevig tempo waarbij je je armen ritmisch heen en weer mee beweegt. Brisk walking is een vorm van duursport. Je kunt in een relatief korte tijd je uithoudingsvermogen aanzienlijk vergroten. Iedereen kan ermee beginnen ongeacht je uithoudingsvermogen of leeftijd.

 

Wandelcoaching: wandelen is gezond en als je in beweging komt bent je ook minder geneigd om je vast te zetten in het denken. In de natuur kan je herstellen, energie opdoen en er is ruimte voor zelfreflectie. Het zorgt voor ontspanning en verminderd stress.

 

Qi walking: is wandelen met gebruik van balans, ontspanning en gerichte aandacht. Train je lichaam, bouw je energie op en voorkom blessures door een correcte houding. Tijdens het wandelen letten we op een juiste verdeling van je aandacht en activiteit in je lichaam. Qi walking is goed voor herstel na ziekte.

 

Startjedagwandeling: doe je mee op maandagochtend"nuchter bewegen", bewegen voor het ontbijt, van 8.30 tot 9.30.

Voordelen nuchter bewegen: verbetert de opname van glucose,nuchter bewegen stimuleert de vetverbranding, stabiliseert de bloedsuikerspiegel, ondersteunt het imuunsysteem en bevordert de prestaties.

 

Beginnen met bewegen levert altijd een groot gezondheidsvoordeel op.

 

ZhiNeng Qigong en Medical Qigong 

ZhiNeng Qigong is een Chinese bewegingsleer die over de hele wereld wordt beoefend. Het is een unieke combinatie van rustige bewegingen en geconcentreerde aandacht die het zelfgenezend vermogen van het lichaam versterkt. Door middel van deze eenvoudige oefeningen stimuleer je de de doorstroom van energie en zorg je dat je meer ontspannen en krachtiger in het leven komt te staan.

 

Eeuwenoude kennis en ervaring op het gebied van Qigong gecombineerd met moderne medische inzichten vormen de basis van ZhiNeng Qigong.

Dr. Pang Ming – Taijiquan grootmeester en afgestudeerd in zowel de Chinese traditionele geneeskunde als de Westerse geneeskunde heeft deze bewegingsleer in de jaren '70 ontwikkeld en haar invloed op de gezondheid in meerjarige studies uitgebreid onderzocht. 

Tijdens de het coachingstraject kan ik diverse qigong oefeningen aanleren en inzetten.

 

Wekelijkse lessen ZhiNeng Qigong starten in het voorjaar van 2022

 

Coaching bij herstel burn-out of depressie

Een aantal jaar geleden maakte ik een burn-out door en daarop volgde een depressie. In deze donkere periode heb ik gezocht naar behandelingen die verlichting konden geven naast mijn reguliere behandeling. De zoektocht naar hulp heeft veel energie gekost, leidde soms tot verkeerde keuzes en verlengde zo het hersteltraject. Uit eigen ervaring en door mijn opleiding tot Integrative Medicine zorgverlener weet ik nu welke interventies helpend, wetenschappelijk bewezen en aanvullend zijn. Samen kijken we wat, naast je reguliere behandeling, helpend kan zijn voor  herstel.

Zorg en Coach midweek Ameland   (3-7oktober)

  • Dagelijks briskwalking, afgewisseld door mindfull wandelen in het bos, duinen en over het strand.
  • Zhi neng qigong oefeningen om de dag mee te beginnen en af te sluiten
  • Mindfulness oefeningen
  • Coach gesprekken 1:1
  • Gezonde voeding
  • Massage mogelijkheid bij het 't Badhuis
  • Eventueel een kampvuur op het strand

 

Wij profiteren van de helende kracht van dit prachtige eiland.

(Prijs op aanvraag)